Ανακαίνιση


  Το myConstructor.gr είναι μια πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων, όπου μπορείτε να βρείτε αξιολογημένα, αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία ανακαινίσεων! Κάντε τώρα καταχώρηση του έργου ανακαίνισης που έχετε και βρείτε το καλύτερο συνεργείο στην καλύτερη τιμή!

 Τον καιρό αυτό που η κατασκευή ή η αγορά ενός καινούριου σπιτιού είναι δύσκολη και σπάνια, η ανακαίνιση φαντάζει η πιο ιδανική και κατάλληλη λύση, για να δώσουμε στο σπίτι μας μια νέα νότα και πνοή, ανανεώνοντας την καθημερινή μας ζωή, με πολύ λιγότερο κόστος. Έχετε υπόψη βέβαια πως η ποιοτική ανακαίνιση συνεπάγεται και αυξημένη ποιότητα ζωής, και συνεπώς πρέπει να τη βλέπετε ως επένδυση και όχι ως περιττά έξοδα.

  Γενικότερα, η ανακαίνιση ενός σπιτιού μπορεί να ξεκινήσει από την ανανέωση του ίδιου χώρου με μικρές αλλά πρακτικές αλλαγές, έως και την αλλαγή χώρων μέσα στο ίδιο σπίτι, με το γκρέμισμα κάποιων τοίχων και την προέκταση σε μήκος, πλάτος και ύψος, εφόσον αυτό βέβαια επιτρέπεται από τους πολεοδομικούς νόμους.

  Μικρή Ανακαίνιση

  Ξεκινώντας λοιπόν από τις μικρές αλλαγές, που ουσιαστικά πρόκειται για διακόσμηση παρά ανακαίνιση, έχουμε τις λιγότερες απαιτήσεις. Αλλάξτε ύφος στο σπίτι με νέα χρώματα στους τοίχους, νέα υφάσματα, γύψινες κατασκευές και πολλά μικρά αξεσουάρ, ενώ παράλληλα δαπανάτε λίγα μόνο χρήματα. Σε αυτή την περίπτωση πιθανόν δεν θα χρειαστείτε τη βοήθεια τεχνιτών, ιδιαίτερα αν μπορείτε να έχετε μια μικρή βοήθεια από γνωστούς. Το μόνο όμως που σίγουρα θα χρειαστείτε, είναι οι συμβουλές κάποιων φίλων με καλό γούστο!

 Μεσαία Ανακαίνιση

  Σε αυτή την περίπτωση έχουμε την αντικατάσταση παλιών κατασκευών με νέες, που ανταποκρίνονται περισσότερο στο γούστο και τη διάθεσή σας. Για παράδειγμα μπορείτε να προχωρήσετε σε αλλαγή κουφωμάτων, ειδών υγιεινής και έπιπλα στο σαλόνι, την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε την ανανέωση με την αυξημένη ασφάλεια, αλλάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα με καινούρια, ασφαλείας. Έχετε υπόψη πως πλέον θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς, καθώς το γούστο δεν αρκεί, αλλά απαιτείται προσεκτική και σωστή εφαρμογή. Για αυτό το λόγω καλό είναι να βρείτε ειδικούς, ανάλογα με το έργο σας, όπως ξυλουργούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, αλουμινάδες, βαφείς κτλ.

Προσοχή: Αν δεν βρίσκεστε σε μονοκατοικία αλλά πολυκατοικία, φροντίστε να μην κάνετε εργασίες και συνεπώς θορύβους σε ώρες κοινής ησυχίας.

 Μεγάλη Ανακαίνιση

  Εδώ πλέον αναφερόμαστε σε δομικές αλλαγές στο σπίτι σας, όπου απαιτείται και η συνδρομή κάποιου αρχιτέκτονα. Δική του αρμοδιότητα είναι να ξεχωρίσει τα φέροντα στοιχεία από τους απλούς τοίχους, μιας και τα πρώτα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα πειράξουμε. Επίσης αυτός θα εκπονήσει ένα σχέδιο, στο οποίο εξαρχής θα αναφέρει όλα τα έργα και τις αλλαγές, κοστολογημένα, για να έχετε οργάνωση και να αποφύγετε τις περιττές δουλειές.

  Από εκεί και πέρα, κάθε μορφοποίηση, όπως η μόνωση (εξωτερική θερμομόνωση, μόνωση ταράτσας κλπ), αλλαγή πατώματος/στέγης, μετατροπή δωματίων σε κουζίνα/τουαλέτα, απαιτεί τη συμβολή ειδικών στον κάθε κλάδο. Πέραν αυτών, είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια το σπίτι σας να χρειαστεί νέες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και σοβάτισμα ή βάψιμο.

  Εδώ βέβαια πιθανόν οι περισσότεροι θα αναρωτιούνται ήδη για το κόστος των εργασιών αυτών. Πιθανόν θα σας απογοητεύσουμε όμως, καθώς είναι πολύ δύσκολο να σας δώσουμε μια γενική απάντηση. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, η ποιότητά τους, η μάρκα τους, η διάρκεια του έργου, οι διαστάσεις, η δυσκολία της κάθε οικοδομής, καθώς και η τοποθεσία του σπιτιού μπορούν να επηρεάσουν καταλυτικά την τελική τιμή για το έργο σας.

 

 1. Τα κουφώματα αλουμινίου λευκού χρώματος, που είναι και το χρώμα παραγωγής τους, είναι φθηνότερα από τα βαμμένα σε οποιοδήποτε χρώμα. Επίσης, τα κουφώματα τύπου ξύλου είναι πολύ πιο ακριβά από τα αλουμινίου.

 2. Τα πλακάκια κοστίζουν λιγότερο από το ξύλινο πάτωμα και φυσικά από το μάρμαρο.

 3. Αν επιλέξετε τα έπιπλα κουζίνας να γίνουν χειροποίητα, θα πετύχετε σίγουρα αποτέλεσμα στο γούστο σας, όμως να είστε προετοιμασμένοι να πληρώσετε αρκετά χρήματα παραπάνω.

 4. Αν πρόκειται να ξηλώσετε παλιά δάπεδα, να γκρεμίσετε τοίχους και γενικά να πετάξετε μπάζα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι χρειάζεται η ενοικίαση ειδικού κάδου, που θα τοποθετηθεί σε μέρος προσβάσιμο από το φορτηγό.

 5. Η σουηδική ξυλεία δεν είναι η καλύτερη είναι όμως η φθηνότερη.

 6. Να προτιμήσετε ηλεκτρικές συσκευές ενεργειακής κλάσης Α ή Β για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων που πληρώνετε στη ΔΕΗ.

 7. Οι μεταλλικές κατασκευές ολοκληρώνονται πιο γρήγορα από το χτίσιμο και συνήθως είναι πιο οικονομικές.
 

8. Ο μισθός του αρχιτέκτονα χωρίζεται σε δύο μέρη. Στην αμοιβή μελέτης, για τα σχέδια και την άδεια -όπου αυτή χρειάζεται- και στη αμοιβή επίβλεψης, όπου ο αρχιτέκτονας αναλαμβάνει την παρακολούθηση όλου του έργου μέχρι την ολοκλήρωση του.

  Μην ξεχνάτε βέβαια πως μια ανακαίνιση που θα προκύψει από μια καλή μελέτη θα δημιουργήσει τους χώρους όπως τους θέλετε και θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Επίσης η ποιότητα ζωής μέσα στο σπίτι θα βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, που θα είναι ισάξια μιας νέας οικοδομής, από τη στιγμή που πολλά υλικά θα είναι καινούρια, όπως και οι καλωδιώσεις, κουφώματα κλπ.

 Επίσης, μην ξεχνάτε πως η χώρα μας βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή, και όσο καινούριο και αν είναι ένα σπίτι, μπορεί να υπάρχει κάποια αστοχία, ενώ ένα σπίτι δοκιμασμένο σε σεισμούς χωρίς βλάβες, είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό.

 Τέλος να θυμάστε ότι ο καλύτερος τρόπος εύρεσης και διεκπεραίωσης της ανακαίνισης σας είναι το myConstructor.gr! Βρίσκετε αξιολογημένα, οικονομικά και αξιόπιστα συνεργεία ανακαινίσεων, παίρνοντας αναλυτικές προσφορές, συγκρίνοντας προηγούμενες αξιολογήσεις, προφίλ και ικανότητες διαλέγοντας τον καλύτερο για την ανακαίνιση σας και τέλος τον αξιολογείτε, βοηθώντας και τους επόμενους χρήστες του myCnstructor.gr να επιλέξουν τον καλύτερο. 

 

ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΑΣ εδώ

img

Καλέστε μας

210 300 9323

Δευ-Παρ 9:00-21:30 & Σάβ 9:30-18:00