Έχουμε παρουσιάσει σε παλαιότερα άρθρα πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τη Μόνωση Ταράτσας, την Εξωτερική Θερμομόνωση και την Ανακαίνιση. Εδώ θα σας κάνουμε μια ανάλυση για τα Κουφώματα, ώστε να ενημερωθείτε πλήρως για ότι χρειάζεστε γύρω από αυτά.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κουφώματα και η αντικατάστασή τους με νέα μπορεί να έχει μεγάλα πλεονεκτήματα, όπως την αυξημένη ασφάλεια και την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, καθώς ακόμα και την βελτιωμένη αισθητική και εμφάνιση του σπιτιού σας.

Για να επιλέξετε όμως τα καταλληλότερα κουφώματα για την περίπτωσή σας, θα σας παρουσιάσουμε μερικούς παράγοντες και χαρακτηριστικά που παίζουν ρόλο, με σημαντικότερο βέβαια το υλικό που αποτελούνται τα κουφώματα.

Μην ξεχνάτε όμως ότι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να καταχωρήσετε το έργο σας για κουφώματα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και σε λιγότερο από 5 λεπτά να ολοκληρώσετε την καταχώρησή σας, ώστε να αρχίσετε να παίρνετε προσφορές από οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία, για να επιλέξετε τελικά το καταλληλότερο.


Κουφωματα ανά υλικό:

Κουφωματα
Όλα τα κουφώματα κατηγοριοποιούνται αρχικά με γνώμονα το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα. Έτσι υπάρχουν τα κουφώματα αλουμινίου, τα κουφώματα pvc (πλαστικά κουφώματα ή πιο σωστά συνθετικά) και τα ξύλινα κουφώματα. Όλα τα κουφώματα έχουν τα δικά τους θετικά και αρνητικά, τα οποία θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω και με βάση τα οποία μπορείτε να επιλέξετε τα κουφώματα για τη δική σας περίπτωση.

Αρχικά λοιπόν έχουμε τα κουφώματα pvc που ονομάζονται και συνθετικά ή πλαστικά κουφώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στη χώρα μας, καθώς ενώ δεν έχουν κάποιο σημαντικό ανταγωνιστικό μειονέκτημα, το κόστος τους είναι συνήθως χαμηλότερο. Αυτό άλλωστε είναι και το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους, όπως επίσης και τα εξαιρετικά θερμομονωτικά τους αποτελέσματα, εξοικονομώντας σας ενέργεια και χρήματα. Ως μειονέκτημα έχει παρατηρηθεί πως μετά από χρόνια έκθεση στον ήλιο τα πλαστικά κουφώματα ενδεχομένως να αλλοιωθούν επιφανειακά, αν και τα σύγχρονα κουφώματα pvc είναι πιο ανθεκτικά.

Από την άλλη έχουμε τα κουφώματα αλουμινίου, που πιθανόν είναι τα πιο γνωστά στην Ελλάδα, έχοντας ως κυριότερο πλεονέκτημα τη στιβαρότητα και την ασφάλεια που παρέχουν στο σπίτι σας, μιας και το αλομίνιο από το οποίο αποτελείται το προφίλ διακρίνεται από υψηλότερες μηχανικές αντοχές. Σημαντικό μειονέκτημα όμως για τα κουφώματα αλουμινίου είναι πως αποτελούν καλό αγωγό της θερμότητας και έτσι επιτρέπουν σημαντικές θερμικές απώλειες, οι οποίες όμως μπορούν να ανακοπούν μόνο με την εφαρμογή θερμοδιακοπής στα κουφώματα σας. Ένα ακόμα σχετικό μειονέκτημα για τα κουφώματα αλουμινίου είναι το κόστος τους, το οποίο αν και δεν είναι τόσο υψηλό όσο του ξύλου, είναι σίγουρα ακριβότερο από τα πλαστικά κουφώματα, ιδιαίτερα μάλιστα αν επιλέξετε να έχουν και θερμοδιακοπή.

Τέλος σαν επιλογή για τα κουφώματα ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους έχουμε και τα ξύλινα κουφώματα. Τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα είναι σίγουρα πιο αναβαθμισμένα ποιοτικά και εμφανισιακά από τα παλαιότερα, ενώ παρέχουν και μια μοναδική αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας στο σπίτι σας.  Επίσης τα ξύλινα κουφώματα έχουν και το πλεονέκτημα ότι αποτελούν την τέλεια θερμομονωτική επιλογή, καθώς το ξύλο είναι μονωτής της θερμότητας. Από την άλλη πλευρά όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα παραμένουν σε έναν βαθμό ευάλωτα σε κλιματολογικές συνθήκες, ενώ και η τιμή τους είναι σίγουρα ακριβότερη από τα πλαστικά κουφώματα και τα κουφώματα αλουμινίου.


Τύπος Κουφωμάτων:

Εκτός από το υλικό που θα αποτελούνται τα κουφώματα, σημαντικός είναι και ο τύπος του κουφώματος, δηλαδή αν πρόκειται για παράθυρα αν θα είναι ανοιγόμενα, συρόμενα, χωνευτά, επάλληλα ή σταθερά, ενώ αν πρόκειται για πόρτες  πρέπει να επιλέξετε αν θα είναι πόρτα εισόδου, θωρακισμένη πόρτα ή απλή εσωτερική πόρτα.


Χρώμα Κουφωμάτων:
Είναι σημαντικό να επιλέξετε με προσοχή το χρώμα στα κουφώματα σας, τόσο για λόγους αισθητικής όσο και τιμής. Όσον αφορά την αισθητική είναι καθαρά θέμα γούστου σας,  όμως για το κόστος είναι κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε. Τα κουφώματα αλουμινίου παρασκευάζονται σε λευκό χρώμα και αυτό είναι το οικονομικότερο, ενώ για κάθε άλλο χρωματισμό πιθανόν να σας έρθει ακριβότερο. Ομοίως και τα κουφώματα pvc, που συνήθως έχουν ακόμα υψηλότερο κόστος βαψίματος, ενώ από την άλλη τα ξύλινα κουφώματα τα βάφετε εύκολα και απλά όποτε θέλετε με μπογιά.


Ενεργειακά Τζάμια:
Τα ενεργειακά τζάμια είναι αρκετά σημαντικά για την θερμομονωτική ικανότητα των κουφωμάτων και γενικότερα του σπιτιού σας,  ενώ το κόστος τους έχει μελετηθεί ότι για ένα σπίτι 100 τ.μ. μπορεί να αποσβεστεί σε 2-3 χρόνια. Είναι ανεξάρτητα από τα κουφώματα που θα επιλέξετε, καθώς μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε τύπο.


Θερμοδιακοπή:
Από την άλλη η θερμοδιακοπή αφορά μόνο τα κουφώματα αλουμινίου, καθώς έτσι και αλλιώς τα πλαστικά και τα ξύλινα κουφώματα είναι θερμομονωτικά. Με τη θερμοδιακοπή λοιπόν  παρεμβάλλεται ανάμεσα στο εσωτερικό και εξωτερικό προφίλ ένα υλικό που περιορίζει τη μετάδοση θερμότητας και έτσι έχετε σημαντικά βελτιωμένα θερμομονωτικά αποτελέσματα, με αυξημένο όμως το τελικό κόστος.


Εκτός όμως από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε κουφώματα. Πρέπει λοιπόν να επιλέξετε αν στα κουφώματα σας θα έχετε σήτα ή όχι, αν θα βάλετε πατζούρι ή ρολό, καθώς ακόμα και τον αριθμό των φύλλων από τα οποία θα αποτελούνται τα κουφώματα σας.Μην ξεχνάτε ότι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να καταχωρήσετε το έργο σας, εύκολα, γρήγορα και ΔΩΡΕΑΝ, πατώντας στο παρακάτω κουμπί.


img

Καλέστε μας

210 300 9323

Δευ-Παρ 9:00-21:30 & Σάβ 9:30-18:00