Βρες δωρεαν και εύκολα μονωτές για μονωση ταρατσας
Είναι γεγονός πως η κλιματική αλλαγή που συντελείται τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, είναι πλέον ορατή σε όλους μας, με αποτέλεσμα τα θερμότερα καλοκαίρια και τους ψυχρότερους χειμώνες. Σαν να μην φτάνει αυτό, το κόστος της ενέργειας κάθε είδους, είτε για τη θέρμανση είτε για την ψύξη των σπιτιών μας, είναι συνεχώς αυξανόμενο. Με αποτέλεσμα όλοι να ψάχνουν τρόπους να κρατήσουν την επιθυμητή θερμοκρασία στο σπίτι τους, χωρίς να πρέπει συνεχώς να χρησιμοποιούν άλλα μέσα (καλοριφέρ, κλιματιστικά, σόμπες κλπ) και έτσι να εξοικονομούμε ενέργεια. Η καταλληλότερη λύση για αυτό είναι αδιαμφισβήτητη η μόνωση. Τόσο η εξωτερική θερμομόνωση, αλλά κυρίως η μόνωση ταράτσας. Σίγουρα βέβαια πιο αποτελεσματική λύση αποτελεί η παράλληλη εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης και μόνωσης ταράτσας.

Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε κυρίως στη μόνωση ταράτσας, και όχι τυχαία, μιας και οι επιτυχημένες μονώσεις ταρατσών μπορούν να μειώσουν κατά 40% τη συνολική απώλεια θερμοκρασίας από το σπίτι μας. Συνεπώς αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προστασία του σπιτιού από τις εξωτερικές συνθήκες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Χωρίς επαρκή στεγανοποίηση υπάρχει κίνδυνος διαρροής νερού, με αποτέλεσμα αφενός τη δημιουργία ζημιών μέσα στο κτίριο και αφετέρου την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας μέσα σε αυτό. Για να μην αναφέρουμε βέβαια και την εξοικονόμηση ενέργειας που κάνουμε με τη μόνωση της ταράτσας μας και την εξωτερική θερμομόνωση, και τα επακόλουθα οφέλη τόσο στην τσέπη μας όσο και στο περιβάλλον.

Θέλεις να πάρεις γνώμες από εξειδικευμένους και αξιολογημένους μονωτές; Κάνε την καταχώρησή του έργου σου δωρεάν, εύκολα και γρήγορα και κάνε την πιο εύκολη έρευνα αγοράς!Τι είναι μόνωση ταράτσας;
Μόνωση ταράτσας ενός κτηρίου είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης πάνω από την πλάκα σκυροδέματος του τελευταίου ορόφου του κτηρίου.

Ας δούμε λοιπόν πρώτα τις δυο χρονικές στιγμές που μπορούμε να κάνουμε θερμομόνωση στην ταράτσα μας. Η σωστή και ενδεδειγμένη μόνωση ταράτσας γίνεται από την αρχή της κατασκευής του κτιρίου  και πριν την πλακόστρωσή της (κατασκευαστική μόνωση). Σε περίπτωση όμως που για οποιοδήποτε λόγο δεν γίνει τότε και η ταράτσα παρουσιάσει διαρροή νερού ή θερμικές απώλειες, μετά την πλακόστρωση ή την επίστρωση με τσιμεντοκονία μπορούμε και πάλι να πετύχουμε την υγρομόνωση και θερμομόνωση της, με ένα ειδικό χρώμα πολυουρεθανικής βάσης ή σιλανικών ρυτινών, το οποίο παραμένει ελαστικό στον παγετό και τις υψηλές θερμοκρασίες για πολλά χρόνια. (επισκευαστική μόνωση).

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ταράτσα ενός κτηρίου είναι εκείνο το στοιχείο του της εξωτερικής πλευράς του κτηρίου που δέχεται τις μεγαλύτερες καταπονήσεις από τις θερμοκρασιακές μεταβολές του περιβάλλοντος σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η επιλογή της κατάλληλης θερμομόνωσης σε ένα κτήριο γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα θερμομονωτική του επάρκεια (για παλαιό κτήριο) ή την ενεργειακή μελέτη (νέο κτήριο), σε συνδυασμό με την κλιματική ζώνη (περιοχή) που βρίσκεται το κτήριο, τη χρήση του και τα δομικά στοιχεία που αποτελείται. Η θερμομόνωση της ταράτσας πρέπει πάντα να γίνεται σε συνδυασμό με την στεγανοποίησή της, με κατάλληλες μεθόδους στεγανοποίησης.

Ποιοί είναι οι διάφοροι τρόποι μονώσεων ταρατσών;
Υπάρχουν τρεις βασικοί μέθοδοι να μονώσετε την ταράτσας σας, ανάλογα με την σειρά των στρώσεων των υλικών μόνωσης σε αυτά.

Η ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας: Η ανεστραμμένη μέθοδος είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές και σύγχρονες μεθόδους μόνωσης ταράτσας, η οποία συντελεί καταλυτικά στην ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμομονωτική στρώση μπαίνει πάνω από τη στεγανοποίηση και έτσι κατά κάποιο τρόπο την προστατεύει. Η ανεστραμμένη μόνωση αποτελεί μονόδρομο σε περίπτωση θερμομόνωσης μιας ήδη στεγανοποιημένης ταράτσας. Έχει μικρότερους χρόνους εφαρμογής και κρίνεται ιδανική σε κτήρια επαγγελματικής ή βιομηχανικής χρήσης, ενώ εφαρμόζεται σε κτήρια και με μέσης κλίσης δώματα.


Η συμβατική μόνωση ταράτσας: Η συμβατική μέθοδος αποτελεί τον παραδοσιακό τρόπο και γίνεται ακριβώς αντίστροφα από την ανεστραμμένη, καθώς η θερμομονωτική στρώση μπαίνει κάτω από την στεγανοποίηση. Η συμβατική μόνωση αποτελεί την πλέον συνήθη στη χώρα μας, με χαρακτηριστικό στοιχείο το ενιαίο και συμπαγές των διαφόρων στρωμάτων που την αποτελούν. Λόγω του γεγονότος ότι η στεγάνωση βρίσκεται πάνω από τη θερμομόνωση, αποτρέπουμε την ροή νερού στην θερμομονωτική στρώση. Συνήθως οι ταράτσες που μονώνονται με την συμβατική μέθοδο παρέχουν και την δυνατότητα βατότητας, δηλαδή μπορείτε να πατάτε σε αυτές.Η μέθοδος Light Roof: Η λύση της θερμομόνωσης και στεγανοποίησης ταράτσας με την ονομασία Light Roof, είναι ιδανική για κατασκευές χωρίς θερμομόνωση, όπου ο στόχος είναι η θερμομόνωση με χαμηλό βάρος (ως 9 kg/m2). Προαπαιτούμενα είναι οι ρύσεις και η περιορισμένη βατότητα της ταράτσας, καθώς δεν επιτρέπεται η εφαρμογή σημειακού φορτίου στην ταράτσα (όπως καρέκλες, τακούνια κλπ). Η χρήση τους μπορεί να γίνει, αφού επιστρωθούν στην επιφάνεια πλάκες πεζοδρομίου ή άλλο είδους δομικές πλάκες.

Αν θέλετε να βρείτε αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία για μονώσεις ταρατσών, κάντε ΤΩΡΑ καταχώρηση έργου πατώντας εδώ την πλέον πρωτοπόρα πλατφόρμα εύρεσης συνεργείων για οικοδομικά και κατασκευαστικά έργ


Αν θέλετε να λάβετε γνώμες και προσφορές από έμπειρους μονωτές Δωρεάν, καταχωρήστε το έργο σας τώρα

img

Καλέστε μας

210 300 9323

Δευ-Παρ 9:00-21:30 & Σάβ 9:30-18:00