Όλα τα συνεργεία για θερμομόνωση τοίχων είναι εδώ! Οικονομικά και Αξιολογημένα!

Ψάχνετε να κάνετε εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, μόνωση ταράτσας, ανακαίνιση ή οποιαδήποτε αντίστοιχη οικοδομική εργασία; Καταχωρήστε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα λάβετε προσφορές από αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία. Επιλέξτε το καταλληλότερο και στο τέλος αξιολογήστε το. Ήδη χιλιάδες ιδιοκτήτες έχουν εμπιστευτεί το σύστημα αξιολογήσεων του myConstructor και βρήκαν συνεργεία για εξωτερική θερμομόνωση τοίχων!

 

Εξωτερικη ΘερμομονωσηΘερμομόνωση είναι ουσιαστικά η προστασία απέναντι στις μεταβολές της θερμοκρασίας, με στόχο το σπίτι μας μετά από μια επιτυχημένη θερμομόνωση να είναι πιο δροσερό το καλοκαίρι και πιο θερμό τον χειμώνα (Θερμοπροσοψη). Σε αυτό το κομμάτι αναφέροντας θερμομόνωση εννοούμε τη θερμομόνωση τοίχων και όχι τη μόνωση ταράτσας, που αναλύουμε σε άλλο κομμάτι. Αξίζει μάλιστα να παρατηρήσουμε πως η θερμομόνωση τοίχων είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος θερμομόνωσης και προστασίας απέναντι στις θερμοκρασιακές μεταβολές, ιδιαίτερα σε διαμερίσματα πολυκατοικίας.
 
Με την σωστή θερμομόνωση λοιπόν εξοικονομείτε ενέργεια αλλά ταυτόχρονα και χρήματα, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η αναβάθμιση του βιοτικού σας επιπέδου μετά τη θερμομόνωση, καθώς η διαμονή στο σπίτι σας θα είναι πολύ πιο άνετη και ευχάριστη. Για την επιτυχημένη θερμομόνωση των τοίχων του σπιτιού σας υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι, που κυρίως χρησιμοποιούνται και θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω. Παρόλο που υπάρχουν ιδιαίτερες περιπτώσεις και εξαιρέσεις, η πιο συνηθισμένη και αποτελεσματική μέθοδος θερμομόνωσης είναι η εξωτερική θερμομόνωση. Ας δούμε όμως τις μεθόδους θερμομόνωσης τοίχων μια προς μια.
 
Πρώτη έχουμε την εξωτερική θερμομόνωση, που όπως φαίνεται και από το όνομα γίνεται η εφαρμογή της θερμομόνωσης από το εξωτερικό των τοίχων. Συχνά αποκαλείται και ως θερμοπρόσοψη ή κέλυφος και προσφέρει σημαντικά οφέλη στο σπίτι σας. Με την εξωτερική θερμομόνωση λοιπόν πρώτα από όλα έχετε τα πληρέστερα αποτελέσματα θερμομόνωσης στο σπίτι σας, με αποτέλεσμα να εξοικονομείτε χρήματα και ενέργεια. Ταυτόχρονα, η εξωτερική θερμομόνωση αποτελεί και μια ανακαίνιση ακόμα και αναβάθμιση του εξωτερικού του σπιτιού σας, καθώς του προσδίδει  μια νέα όψη και χρώμα, ενώ παράλληλα προστατεύει περιμετρικά το σπίτι σας από μούχλες, ρωγμές και σκασίματα. Τέλος, συγκριτικά με τις άλλες μεθόδους θερμομόνωσης τοίχων, με την εξωτερική έχετε το πλεονέκτημα ότι κερδίζετε σε κατοικήσιμο χώρο, αφού ό,τι υλικό προστεθεί κατά τη θερμομόνωση θα τοποθετηθεί εξωτερικά.
 
Η εσωτερική θερμομόνωση από την άλλη όπως εύκολα συμπεραίνει κανείς εφαρμόζεται εσωτερικά και παρόλο που είναι εξίσου αποτελεσματική, δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα στις θερμοκρασιακές μεταβολές με την εξωτερική θερμομόνωση. Αυτό συμβαίνει επειδή η εξωτερική θερμομόνωση προστατεύει και τα δομικά στοιχεία (αφού είναι έξω από αυτά) από τις μεταβολές της θερμοκρασίας και έτσι μειώνει ακόμα περισσότερο τη μεταφορά θερμοκρασίας προς το σπίτι.  Για αυτό το λόγο, η εσωτερική θερμομόνωση χρησιμοποιείται κυρίως σε ειδικές περιπτώσεις, όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί η εξωτερική θερμομόνωση. Τέτοιες περιπτώσεις είναι όταν ένα κτίριο είναι διατηρητέο, όταν θα γίνει θερμομόνωση σε ένα μόνο διαμέρισμα πολυκατοικίας, είτε όταν δεν υπάρχει χώρος για σκαλωσιά. Το θέμα της σκαλωσιάς είναι και ο μόνος παράγοντας που η εσωτερική θερμομόνωση υπερέχει της εξωτερικής, καθώς το κόστος του είναι επιπλέον των εργασιών και για μικρές επιφάνειες ίσως ανεβάζει πολύ το τελικό κόστος της εξωτερικής θερμομόνωσης.
 
Τέλος έχουμε τη θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας, που αποτελεί μια λύση αποκλειστικά για νέες οικοδομές και για αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί ουσιαστικά με τις δυο παραπάνω μεθόδους θερμομόνωσης. Εδώ το μονωτικό υλικό εφαρμόζεται ανάμεσα σε 2 τοίχους, στον εσωτερικό και τον εξωτερικό, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σενάζ.
 
Όπως βλέπετε λοιπόν παρόλο που υπάρχουν ουσιαστικά 3 μέθοδοι θερμομόνωσης τοίχων, μια είναι η συνηθέστερη και πιο αποδοτική, η εξωτερική θερμομόνωση. Η εσωτερική χρησιμοποιείται κυρίως σε κάποιες εξαιρέσεις που η εξωτερική δεν μπορεί ή δεν συμφέρει να εφαρμοστεί, ενώ η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας αφορά μόνο νέες οικοδομές.
 
Αν πάντως έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε στη θερμομόνωση του σπιτιού σας περιμετρικά είτε ακόμα και σε κάποιον μεμονωμένο τοίχο, εδώ θα βρείτε τα καταλληλότερα συνεργεία. Σε λιγότερα από 5 λεπτά θα έχετε καταχωρήσει το έργο της θερμομόνωσης που θέλετε να πραγματοποιήσετε και σύντομα θα λάβετε προσφορές από οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία, κάνοντας έτσι την πιο εύκολη και αποτελεσματική έρευνα αγοράς για συνεργεία θερμομόνωσης.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323

img

Καλέστε μας

210 300 9323

Δευ-Παρ 9:00-21:30 & Σάβ 9:30-18:00